200 g
chorizo
300 g små pilgrimsmusslor
saften av 1/2 citron 4 msk hackad persilja
Gör såhär:
Skär chorizon i i skivor och dela musslorna i två om de är stora.
Värm en stekpanna och stek chorizon utan extra fett tills har fått fin stekyta på båda sidor. Lägg chorizon i en skål och låt pilgrimsmusslorna stekas i chorizooljan ca 1 min på varje sida. Lägg tillbaks korven i stekpannan, tillsätt citronsaft och låt det puttra några sekunder innan du lägger upp på ett serveringsfat och garnerar med hackad persilja.
Till kikärtssalladen behöver du:
1 msk rapsolja
2 tsk hel spiskummin
2 burkar kikärter
130 g ruccola
1/2 tsk salt
4 msk söt sherry
Gör såhär:
Värm olja och spiskummin i en wok eller stekpanna. Tillsätt kikärterna, ruccola, salt och sherry och blanda. Fortsätt att röra på stark värme tills salladen börjar gå i bitar och kikärterna är genomvarma.
Servera tillsammans med pilgrimsmusslorna och chorizon.
Rör även ned körsbärstomaterna, rödlöken och frukten lite snabbt och låt dem bli varma Blanda korven, grönsakerna, spenaten och frukten med pastan i stekpannan och rör ned hälften av dressingen
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
det som är kvar av baconröranskivade tomaterriven ostStek baconet och i med skivad purjo och svamp. Mosa ihop de kokta äggen med resten av ingredienserna i äggröran
Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.