Pilmgrimsmusslor med chorizo och varm kikärtssallad
En sida om god mat i allmänhet
En sida om god mat i allmänhet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g chorizo 300 g små pilgrimsmusslor saften av 1/2 citron 4 msk hackad persilja Gör såhär: Skär chorizon i i skivor och dela musslorna i två om de är stora. Värm en stekpanna och stek chorizon utan extra fett tills har fått fin stekyta på båda sidor. Lägg chorizon i en skål och låt pilgrimsmusslorna stekas i chorizooljan ca 1 min på varje sida. Lägg tillbaks korven i stekpannan, tillsätt citronsaft och låt det puttra några sekunder innan du lägger upp på ett serveringsfat och garnerar med hackad persilja. Till kikärtssalladen behöver du: 1 msk rapsolja 2 tsk hel spiskummin 2 burkar kikärter 130 g ruccola 1/2 tsk salt 4 msk söt sherry Gör såhär: Värm olja och spiskummin i en wok eller stekpanna. Tillsätt kikärterna, ruccola, salt och sherry och blanda. Fortsätt att röra på stark värme tills salladen börjar gå i bitar och kikärterna är genomvarma. Servera tillsammans med pilgrimsmusslorna och chorizon.
  • vanilla sky

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.