Så här kommer ett förslag på en god förrätt bestående av pilgrimmsmusslor, mango och chili. Tärna mangon, hacka chilifrukterna fint, skiva salladslöken, pressa limen och rör samman det hela med olja samt vinäger
Lägg upp sallad på tallrikar ochpåmed musslorna. Sallad med en skivad avokado (bort med de vita delarna), en avokado skivad, hackad koriander, en hackad chili, en riven vitlöksklyfta och lite pumpafrön
Lägg upp en klick mos på (gärna varm) tallrik och toppa med en mussla. Skeda över lite brynt smör över, dra ett par varv med pepparkvarnen och dekorera gärna med en kvist timjan
Lägg pilgrimsmusslornapå hushållspapper så de blir torra. Lägg varje mussla ovan på en klick potatispuré på en vacker tallrik och toppa med svamp ochbrynt smör
Allätarna fick pilgrimsmusslor i sin version, men jag drog det längsta strået och fick fantastiskt smarriga shiitakesvampar och Kejsarhatt (också känt som Kungsmussling eller King Oyster)
Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna med formen över. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smörblandningen
Salta pilgrimsmusslorna. Bred ut lite jordärtskockscrème på tallrikarna och lägg på musslorna. Dela skockorna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädde och mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.