1 pilgrimsmusslor400
g pilgrimsmussla salt svartpeppar, nymald 2 msk smör, till stekning tryffelmajonnäs 2 äggulor 1 tsk citron, färskpressad
1 tryffelmajonnäs1
tsk dijonsenap 1,5 dl matolja 2 tsk tryffelolja (eller 2 tsk färskriven svart tryffel) salt svartpeppar, nymald 0,5 krasse, till garneringTa bort den vita muskeln på pilgrimsmusslorna och dela dem på hälften eller i tre delar (beroende på storlek). Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och halstra pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor, max 1 minut. Lägg över på ett fat och låt svalna. Mixa äggulor, citronsaft och dijonsenap med en stavmixer. Tillsätt matoljan droppvis under konstant mixning tills majonnäsen binder sig. Smaka av med färsk tryffel eller tryffelolja, salt och peppar. Vid servering
Lägg pilgrimsmusslorna på ett fat med en klick majonnäs på varje. Garnera med kryddkrasse och riv eventuellt över färsk tryffel.
Pilgrimsmusslormed brynt persiljesmörPilgrimsmusslor är en verklig delikatess och brukar finnas frysta i välsorterade livsmedelsbutiker – ofta till ett hyfsat pris
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept medpilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
(Mobilbild) Stekta pilgrimsmusslormed puylinssallad. Pilgrimsmusslor är en delikatess. Och det är vår vän Jamie Oliver som står bakom receptet med de utsökta smakerna
En förrätt på pilgrimsmusslor och gröna ärtor. Mixa med stav, smaka av med svartpeppar och lite salt. Krydda musslorna med lite svartpeppar samt flingsalt
Halstrade pilgrimsmusslormed kapris- & pistaschvinägrett. Halstrade pilgrimsmusslor. Som vanligt firades nyår med två andra familjer som liksom vi verkligen uppskattar god mat med tillhörande dryck
Rejält med smör. Häll över blandningen i skålen och smaka av med salt, peppar. c 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor). För mer sås lägg i ytterligare en klick smör 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor). 2 salladslök Rejält med smör
Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.