Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g pilgrimsmussla
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, nymald
  • 12 msk smör, till stekning
  • 1 tryffelmajonnäs
  • 12 äggulor
  • 11 tsk citron, färskpressad
  • 11 tsk dijonsenap
  • 11,5 dl matolja
  • 12 tsk tryffelolja (eller 2 tsk färskriven svart tryffel)
  • 10,5 krasse, till garnering
  • 1 pilgrimsmusslor400 g pilgrimsmussla salt svartpeppar, nymald 2 msk smör, till stekning tryffelmajonnäs 2 äggulor 1 tsk citron, färskpressad
  • 1 tryffelmajonnäs1 tsk dijonsenap 1,5 dl matolja 2 tsk tryffelolja (eller 2 tsk färskriven svart tryffel) salt svartpeppar, nymald 0,5 krasse, till garneringTa bort den vita muskeln på pilgrimsmusslorna och dela dem på hälften eller i tre delar (beroende på storlek). Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och halstra pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor, max 1 minut. Lägg över på ett fat och låt svalna. Mixa äggulor, citronsaft och dijonsenap med en stavmixer. Tillsätt matoljan droppvis under konstant mixning tills majonnäsen binder sig. Smaka av med färsk tryffel eller tryffelolja, salt och peppar. Vid servering
  • Lägg pilgrimsmusslorna på ett fat med en klick majonnäs på varje. Garnera med kryddkrasse och riv eventuellt över färsk tryffel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.