Pilgrimsmusslor med räk- och musselsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 msk rapsolja
  • 2 bananscharlottenlökar, hackade
  • 1 morot, hackad
  • 4 stjälkar blekselleri, hackad
  • 1 klyfta vitlök, tilltryckt med knivbladet
  • 1 kg räkor med skal, skalade och skal sparade
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 3 msk tomatpure
  • 3 färska timjankvistar eller 0,5 tsk torkad timjan
  • Fond från ovan
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • Salt och vitpeppar
  • 1 rotsellerihuvud, skalad och skuren i bitar
  • 5 potatisar, mjölig sort, skuren i bitar
  • 50 g smör, smält
  • 1 dl grädde, uppvärmd
  • Salt och peppar
  • 1 stånd fänkål, i skivor
  • 1 citron, zest av hela och juice av halva
  • Olivolja att steka i
  • Salt
  • 2 morötter, skivade tunt på längden
  • 0,5 citron
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad persilja
  • 0,5 kg blåmusslor, skrubbade och skägg borttaget
  • 16 pilgrimsmusslor
  • Skaldjursfond50 g smör 1 msk rapsolja 2 bananscharlottenlökar, hackade 1 morot, hackad 4 stjälkar blekselleri, hackad 1 klyfta vitlök, tilltryckt med knivbladet 1 kg räkor med skal, skalade och skal sparade 5 dl torrt vitt vin 3 msk tomatpure 3 färska timjankvistar eller 0,5 tsk torkad timjan
  • Räksås Fond från ovan 3 dl grädde 1 dl vitt vin 1 knivsudd cayennepeppar Salt och vitpeppar
  • Rotselleripuré 1 rotsellerihuvud, skalad och skuren i bitar 5 potatisar, mjölig sort, skuren i bitar 50 g smör, smält 1 dl grädde, uppvärmd Salt och peppar
  • Citronfänkål1 stånd fänkål, i skivor 1 citron, zest av hela och juice av halva Olivolja att steka i Salt
  • Syrade morötter2 morötter, skivade tunt på längden 0,5 citron 2 msk smör 2 msk hackad persilja
  • Övriga ingredienser0,5 kg blåmusslor, skrubbade och skägg borttaget 16 pilgrimsmusslor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.