3 färska
timjankvistar eller 0,5 tsk torkad timjan
Fond från ovan
3 dl
grädde
1 dl
vitt vin
1 knivsudd
cayennepeppar
Salt och vitpeppar
1 rotsellerihuvud,
skalad och skuren i bitar
5 potatisar,
mjölig sort, skuren i bitar
50 g
smör, smält
1 dl
grädde, uppvärmd
Salt och peppar
1 stånd
fänkål, i skivor
1 citron,
zest av hela och juice av halva
Olivolja att steka i
Salt
2 morötter,
skivade tunt på längden
0,5
citron
2 msk
smör
2 msk
hackad persilja
0,5 kg
blåmusslor, skrubbade och skägg borttaget
16
pilgrimsmusslor
Skaldjursfond50 g smör 1 msk rapsolja 2 bananscharlottenlökar, hackade 1 morot, hackad 4 stjälkar blekselleri, hackad 1 klyfta vitlök, tilltryckt med knivbladet 1 kg räkor med skal, skalade och skal sparade 5 dl torrt vitt vin 3 msk tomatpure 3 färska timjankvistar eller 0,5 tsk torkad timjan
Räksås Fond från ovan 3 dl grädde 1 dl vitt vin 1 knivsudd cayennepeppar Salt och vitpeppar
Rotselleripuré 1 rotsellerihuvud, skalad och skuren i bitar 5 potatisar, mjölig sort, skuren i bitar 50 g smör, smält 1 dl grädde, uppvärmd Salt och peppar
Citronfänkål1 stånd fänkål, i skivor 1 citron, zest av hela och juice av halva Olivolja att steka i Salt
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept medpilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Stek pilgrimsmusslorna på hög värme. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Mortla lök, persilja, limeskal (men inte limesaft) och chiliflakes till ett smetigt smul
Lägg ut fisken i en ungssäkerform och salta fisken. Vispa samman vetemjöl lagalätt och chilisåsen. Efter 15 minuter tar du ut formen och öser och rör lite i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.