Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept medpilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Stek pilgrimsmusslorna på hög värme. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Mortla lök, persilja, limeskal (men inte limesaft) och chiliflakes till ett smetigt smul
Här står jag och steker laxbiffar medkoriander, limeoch chili. En favoriträtt här hemma och om du gillar koriander lika mycket som jag så är detta ett måste (om du inte gillar koriander så kan man såklart krydda med annat)
Mexikansk torskrygg med avokado, limeochkoriander. Att middagen snabbt skulle stekas och därefter få fortsätta tillaga sig själv i ugnen var väl briljant det med, det ger en liksom tid för annat och middagen går tack vare det fort att laga
Wokad biff med smak av chili limekorianderoch kokos går till så här. Precis som alltid när jag tror att jag ska laga kinesiskt så blir det thai, men medlimeoch kokos bland ingredienserna så är det väl inte så konstigt heller
Lägg upp salladsblad som du fyller med salsan, den ljumma fisken och ringlar dressingen på. Jag hade fisk i mina wraps, men det går givetvis lika bra med vilket proteintillbehör man önskar
Krydda medlimejuiceochkoriander. Skala och strimla löken och dela upp broccolin i småbuketter. Tillsätt kryddmixen och grönsakerna och fräs vidare tills broccolin känns mjuk
Riv morötterna, blanda med groddar och hackad koriander. Blå, vita och orangea morötter gick bra och fick sällskap av böngroddar och en dressing med härlig limesmak
Ringla över lönnsirap och servera medlimeklyftor. Toppa gärna med färska örter. Vispa ihop pannkakssmeten, låt den stå och svälla 1 timme före stekning för bästa resultat. Strö över smulad getost, rostad hackad mandel (rosta i torr stekpanna), rostade jalapeños (i ugn 5 min/200c), koriander. ”100 fingerfood” är skriven av Sebastian Schauermann och ges ut av Massolit förlag. 1 st krukor Koriander - färsk. 1 st Lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.