Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept medpilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Stek pilgrimsmusslorna på hög värme. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Mortla lök, persilja, limeskal (men inte limesaft) och chiliflakes till ett smetigt smul
Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
Här står jag och steker laxbiffar medkoriander, limeoch chili. En favoriträtt här hemma och om du gillar koriander lika mycket som jag så är detta ett måste (om du inte gillar koriander så kan man såklart krydda med annat)
Mexikansk torskrygg med avokado, limeochkoriander. Att middagen snabbt skulle stekas och därefter få fortsätta tillaga sig själv i ugnen var väl briljant det med, det ger en liksom tid för annat och middagen går tack vare det fort att laga
Wokad biff med smak av chili limekorianderoch kokos går till så här. Precis som alltid när jag tror att jag ska laga kinesiskt så blir det thai, men medlimeoch kokos bland ingredienserna så är det väl inte så konstigt heller
Vill man ha en mildare variant så ta inte med chilins kärnor och innerväggar. Jag har tjatat om det tidigare men säger det igen, har ni möjlighet så åk till Mexiko och ät
Lägg upp salladsblad som du fyller med salsan, den ljumma fisken och ringlar dressingen på. Jag hade fisk i mina wraps, men det går givetvis lika bra med vilket proteintillbehör man önskar
Krydda medlimejuiceochkoriander. Skala och strimla löken och dela upp broccolin i småbuketter. Tillsätt kryddmixen och grönsakerna och fräs vidare tills broccolin känns mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.