11 tsk
yuzu-kosho (kan bytas ut mot 1 citron och 1 grön chili)
11
citronsaft
12 msk
olivolja
1
salt
1
peppar
116 pimiento
de padrón
110 cm
färsk ingefära
14 msk
majonnäs
1 citron,
i klyftor (till garnering)
1
olja (till stekning)
1
smör (till stekning)
14 pilgrimsmusslor
4 msk soja 4 msk sake 4 msk mirin 2 msk solroskärnor 1 tsk yuzu-kosho (kan bytas ut mot 1 citron och 1 grön chili) 1 citronsaft 2 msk olivolja salt peppar 16 pimiento de padrón 10 cm färsk ingefära 4 msk majonnäs citron, i klyftor (till garnering) olja (till stekning) smör (till stekning)När du har rensat pilgrimsmusslorna så delar dem på hälften. Marinerar dem sedan i soja, sake och mirin i minst 30 minuter. Mixa solroskärnor med yuzu-kosho, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Trä pilgrimsmusslorna och pimento padron på spett (4 stycken per spett). Strimla ingefära supertunt och lägg i kallt vatten. Stek sedan musslorna i lite olja på hög tempratur. Krydda med salt och peppar. Stek samtidigt pimiento de padrón och krydda även dem med salt och peppar. Bryn musslorna ca 2 minuter på varje sida och tillsätt lite smör när det återstår ca 1 minut av stekningen. Ös smöret över musslorna i slutet. Lägg spetten på tallrikar och toppa med majonnäs, yuzu-koshokräm och finstrimlad ingefära. Servera med en citronklyfta bredvid.
Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Lägg en pilgrimsmussla i såsen. Ett mousserande från egendomen Les Temps Perdu i Chablis-byn Prehy. Vi dricker frukost kaffe och äter korvmackor i en fullpackad bil på väg mot Tjörn för bröllop
) och i ärlighetens namn skulle jag kunna tänka mig att jobba tredagarsvecka jämt. I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.