Pilgrimsmussla - tataki och yuzu-kosho
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 14 msk soja
  • 14 msk sake
  • 14 msk mirin
  • 12 msk solroskärnor
  • 11 tsk yuzu-kosho (kan bytas ut mot 1 citron och 1 grön chili)
  • 11 citronsaft
  • 12 msk olivolja
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 116 pimiento de padrón
  • 110 cm färsk ingefära
  • 14 msk majonnäs
  • 1 citron, i klyftor (till garnering)
  • 1 olja (till stekning)
  • 1 smör (till stekning)
  • 14 pilgrimsmusslor 4 msk soja 4 msk sake 4 msk mirin 2 msk solroskärnor 1 tsk yuzu-kosho (kan bytas ut mot 1 citron och 1 grön chili) 1 citronsaft 2 msk olivolja salt peppar 16 pimiento de padrón 10 cm färsk ingefära 4 msk majonnäs citron, i klyftor (till garnering) olja (till stekning) smör (till stekning)När du har rensat pilgrimsmusslorna så delar dem på hälften. Marinerar dem sedan i soja, sake och mirin i minst 30 minuter. Mixa solroskärnor med yuzu-kosho, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Trä pilgrimsmusslorna och pimento padron på spett (4 stycken per spett). Strimla ingefära supertunt och lägg i kallt vatten. Stek sedan musslorna i lite olja på hög tempratur. Krydda med salt och peppar. Stek samtidigt pimiento de padrón och krydda även dem med salt och peppar. Bryn musslorna ca 2 minuter på varje sida och tillsätt lite smör när det återstår ca 1 minut av stekningen. Ös smöret över musslorna i slutet. Lägg spetten på tallrikar och toppa med majonnäs, yuzu-koshokräm och finstrimlad ingefära. Servera med en citronklyfta bredvid.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.