piggvar (obs! gärna en stor, ca1,5 - 2 kg) 1 kg färskpotatis tång (om det finns) en näve. 200 grsmör 300 gr pepparrot (färsk) 0,5 citron / person att pressa över Några rejäla knippor dill till garnering
4 800 g rödspätta Potatis 900 g fast potatis 1/2 purjolök Gräslökstzatziki 1/2 gurka 1 vitlöksklyfta 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 2 dl matyoghurt salt och peppar Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 3 msk smör eller margarin Till servering 1 citron 65 g machésallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
lite smör till stekning. häll mjöl , salt, vitpeppar och dill i en plastpåse (plastpåsen gör att det blir mindre spill på bordet) skaka runt påsen så att mjöl och kryddor blandar sig
Piggvarmedskiratsmörochpepparrot var ingen favorit när jag var yngre, jag tyckte att det mest bara smakade pepparrotoch var inget som jag längtade efter
Smörj en långpanna medsmöroch lägg på fisken samt sätt in i mitten av ugnen. Skär ett snitt vid benet och prova med en gaffel om fiskköttet är fast och klart och lossnar från benet
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, riven pepparrotochskiratsmör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöretoch en hög härligt rivig pepparrot
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.