Piggvaren är en klar favorit ibland plattfiskarna. Eftersom fisken är mild och rejäl i köttet är den precis som hälleflundra perfekt i kombination fin potatis, nyriven pepparrot och skirat varmt smör
Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den i rikligt med saltat vatten tills den är mjuk och lägg sedan i en vanlig potatispress, blanda med salt smör och äggulor
Klassiker. Piggvar med skirat smör och pepparrot var ingen favorit när jag var yngre, jag tyckte att det mest bara smakade pepparrot och var inget som jag längtade efter
En fantastiskt trevlig lunchrätt som avnjöts utomhus i solskenet. Naturell piggvar med stekta champinjoner, smörslungade nypotatisar och finhackad gräslök
Servings. 4. Cook Time. 20 Min. Asiatisk kyckling och räkcurry med shiratakinudlar. 60 Min. Grillad entrecote med 67° ägg, yuzudressing och sjögräsnudelsallad
Dela piggvaren i 4 lika stora bitar. Gnid in dem med salt, peppar och olja. Ställ i kyl. Vit sparris. Skala sparrisen från nedre kanten av knoppen och längs hela stammen
Filea en piggvar så du får ut två fina filéer. Ta även ut fenorna, dessa ska friteras. (Eller be fiskhandlaren filea och ta bort skinnet och be att få ta med fiskskrovet)
1 hel piggvar. 150 g pepparrot. 11 citron. 1200 g Arla® Svenskt Smör. 1hackad färsk dill. 1salt. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel piggvar 50 g pepparrot 1 citron 200 g Arla® Svenskt Smör hackad färsk dill salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.