Nu är det riktigt mörka och ruggiga dagar. Mycket tepimplande och varma soppor till lunch blir det ju. Och ibland behövs det ännu mer för att få upp värmen
Servera med picklademorötter. Jag har tillfällig mani på picklade grönsaker också. Skala morötternaoch hyvla dom på längden med en potatisskalare eller osthyvel
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Inlagda eller picklademorötter är jättegott och enkelt att göra själv. Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig och häll över morötterna
De två sorterna kött var dovhjortsstek och rostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.