Picklade granskott
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl granskott
  • 11 dl ättiksprit 12 %
  • 12 dl strösocker
  • 13 dl vatten
  • 13 dl granskott 1 dl ättiksprit 12 % 2 dl strösocker 3 dl vattenPlocka årets späda granskott som är ljusgröna i topparna på våren och försommaren. Tänk på att fråga markägaren om lov! Häll upp ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. Lägg granskotten i en burk med lock. Häll på ättikslagen över granskotten och låt det svalna i burken. Stoppa in i kylskåpet. Efter tre dagar är granskotten färdiga att äta. Goda att avnjuta som de är eller till en färskpotatissallad eller grillat och vilt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.