Picklad rödlök
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 röda lökar
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ättika
  • 3-4 dl vatten1. Skala och skiva rödlöken. Ha ner i en burk eller en skål.
  • 12. Koka upp vatten och rör i socker, salt och ättika. Rör tills socker och salt löst upp sig.
  • 13. Har du bråttom slår du det varma vattnet över rödlöken, annars låter du lagen svalna innan. Slå eventuellt på mer vatten om det inte täcker löken. Låt stå cirka 20-30 minuter om du lagt rödlöken i varmt vatten, annars 1 timme eller mer. Gör gärna löken dagen innan den ska användas och förvara den i kylen. Har man ont om tid och vill få extra röd färg på rödlöken kan man också ha i en matsked balsamvinäger på slutet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.