Picklad fänkål
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 fänkål, 1 styck
  • 10,75 dl ättika 12%
  • 11,5 dl socker
  • 12,25 dl vatten
  • 12 krm salt
  • 11 krm vitpepparKoka upp vatten, ättika och socker. Rör så att sockret löser sig. Låt stå vid sidan. Skär bort lite av topp och botten samt ev. fula delar på fänkålen. Skölj den. Dela den på två delar. Skiva fänkålen så tunt du kan. Tips är att använda en mandolin. Lägg i en skål. Slå över lagen och blanda runt. Låt svalna helt. Lägg över i en glasburk eller plastburk och tryck ner fänkålen så lagen täcker. Sätt på lock. Ställ att marinera i minst ett dygn i kylskåpet. Vid servering så tar du upp fänkål och låter lagen rinna av. Håller några veckor i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.