11 krm
vitpepparKoka upp vatten, ättika och socker. Rör så att sockret löser sig. Låt stå vid sidan. Skär bort lite av topp och botten samt ev. fula delar på fänkålen. Skölj den. Dela den på två delar. Skiva fänkålen så tunt du kan. Tips är att använda en mandolin. Lägg i en skål. Slå över lagen och blanda runt. Låt svalna helt. Lägg över i en glasburk eller plastburk och tryck ner fänkålen så lagen täcker. Sätt på lock. Ställ att marinera i minst ett dygn i kylskåpet. Vid servering så tar du upp fänkål och låter lagen rinna av. Håller några veckor i kylen.
Jag har tidigare givit recept på picklad rödlök och här kommer pickladfänkål. Picklade grönsaker tillför smak och syra till många maträtter, kanske bäst till kött eller mat med asiatisk touch
Pickladfänkål (Hyvlades fint och fick sedan ligga i en lag av honung, ättika och olja). Smörkokt lök knippe och tunt hyvlad fänkål (Låt helt enkelt färsk lök och fänkål sjuda med lock tills de är mjuka i en klick smör och lite vatten och salt )
Nu har jag prövat på ett nytt sätt att ta tillvara grönsaker. Ja eller egentligen var det inte nytt, eftersom jag har tydligen picklat gurkor i flera år utan att veta om att det heter så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.