Koka upp vinäger, vatten, socker och lagerblad. Slå den kokande lagen över blomkålen och låt kallna. (Jag har ingen aning om hur länge den håller i kylen för min varar bara i några dagar!)
Nu har jag hittat ett recept på pickladblomkål som även det låter sig förberedas under helgen och vips har man grönsaker som bara kan plockas fram och ställas på bordet under vardagarna när man har mindre gott om tid
Blomkål. Bryt blomkålen i små buketter. Häll över blomkålen och ställ kallt. Yngste sonen tyckte det var ok förutom blomkålen medan hustrun inte var speciellt förtjust i det här
Ansa och skölj blomkålen. Lägg först i blomkålen, därefter potatisen. 1 litet huvud blomkål. Men sedan kokade han pasta åt sig själv… 1 litet huvud blomkål
Ansa och skär blomkålen/broccolin i små buketter. Häll såsen över blomkålen. 1 blomkålsbukett (ca 500 g). Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen/broccolin känns mjuk. 1 blomkålsbukett (ca 500 g)
Gratinerad blomkål. Lägg blomkålen i en ugnsfast form, och fördela champinjonstuvningen över. 1 blomkålshuvud. Koka blomkålen 5-10 minuter och låt den ånga av väl. Relaterade 1 blomkålshuvud 100 g champinjoner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.