PrintGrillad picanhamedchimichurri. Sofia och Eyvind var förbi Hötorget och jag kunde inte låta bli att höra om de hade lust att titta förbi Latinamerikanska livsmedel för en rejäl bit picanha
Vid servering skiva picanhan och servera tillsammans med grönsallad och chimichurri. När grillen är varm lägg hela picanhan på grillen och salta med grovt salt
Jag är en flitig besökare på forumet Matforum och där har det på senaste tiden diskuterats Picanha, en styckdel som på svenska kallas för rostbiffslock och som kommer med en rejäl fettkappa
Till mina chimichurrimarinerade fläskkotletter åt vi libanesisk tabbouleh - passar jättebra med sin fräscha och syrliga smak från bland annat citron och mynta
Ingredienser Portioner. 8 2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor) 1 dl olivolja 1/2 dl citronjuice 3 msk finhackad schalottenlök 1 tsk finhackad vitlök 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper) 1 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
kg rostbifflock/picanhamed fettkappa. Börja med pebresåsen. Mixa vitlök, koriander, chilepeppar, citronsaft och olivolja i en matberedare med vass kniv
Jag marinerade ryggbiff med den och serverade den även som tillbehör istället för bearnaisesås, det blev galet gott, fräscht och hett så den rekommenderar jag varmt till alla grillare där ute
Tuggummikavalkaden fortsatte diskutera något annat helt ovidkommande medan jag återgick till “Ferdinand-under-korkek-lugnet” och fantiserade om den kommande Picanha-middagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.