1 kanel
Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen.
1 Fördela
sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja).
1 Grädda
i cirka 40 minuter (tills kakan fått bra färg) på 175 grader. Servera gärna med vispad vaniljgrädde.
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Nyp ihop smör, mjöl, socker och salt. Tillsätt gulan och knåda hastigt ihop till en deg. Smält socker i en stekpanna, lägg i päron, smör, citron och kryddor
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten
Mät upp smör, vetemjöl och kallt vatten i en bunke. (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.