Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
böngroddar (helst färska om du kan få tag i detta, annars får du skölja och fräsa upp burkgroddar i ett stekjärn först så att du blir av med så mycket som möjligt av vätskan
Pho är en vietnamesisknudelsoppa, oftast serveras med kött (pho bo) eller kyckling. I Japan finns det många vietnamesiska restauranger och särskilt unga kvinnor gillar pho
Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Servera med resten av dressingen vid sidan om. Blanda nudlar, grönsaker och räkor i en stor skål. 2–3 röda chili (beroende på styrka). 1 kg räkormed skal, skalade. 1 kg räkormed skal, skalade
Halvera vitlök, lökar och ingefära – såvida det inte är något som är dåligt så behöver du inte ens skala något av det, skär bara bort om det är nån dålig bit
The post Vietnamesisk Phở med svamp och tofu appeared first on Sofia von Porat. När höstmörkret kommer krypande finns det inget jag längtar till mer än att värma kroppen med en smakrik soppa
Idag ska vi gå till BVC med Oliver på förmiddagen för att mäta och väga honom så det blir en snabb men väldigt god vietnamesisk glasnudelsallad med stekta räkor till lunch
4 2 burkar räkor i lake (à 360 g) 250 g risnudlar 1 gul paprika 1/2 ask sockerärtor (à 150 g) 1/2 knippe knipplök ca 250 g pak choy 1 msk olja 1 lime 1 1/2 msk finriven ingefära 1 tsk sambal oelek salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Det vietnamesiska köket är min favorit inom de asiatiska köken och nudelsallad eller soppa är nästan alltid det jag väljer när jag äter på vietnamesiska restauranger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.