Strimla kycklingen och lägg i plastpåsen tillsammans med vegetabilisk olja och kryddmixen. Blås in lite luft och skaka påsen tills kycklingstrimlorna är helt täckta
Ringla lite oliv- eller rapsolja i en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna och krydda med valfria kryddor, jag använde en färdig kryddblandningen från Santa Maria med salt, peppar, vitlök och chili
En god och saftig helstekt kycklingmed gyllenbrunt krispigt skinn. Serveras till exempel med ungsrostade rotsaker som med fördel kan göras tillsammans medkycklingen
Tricket ligger i att kycklingen ska vara rumstempererad, torr och att gnida in den med fett. Enkel att göra och svår att misslyckas med, glöm bara inte bort den i ugnen
Bl a den här salladen som jag har gjort om lite så att det blev en variant på caesarsallad. Stek kycklingfilé i bitar och blanda den sedan med romansallad, rostad majs, cocktailtomater och brödkrutonger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.