Philadelphiabullar med citronsmak
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1100 g philadelpia
  • 11,5 dl florsocker
  • 11 msk vaniljsocker
  • 11 st rivets citronskal
  • 125 g jöst
  • 13 dl ljummen mjölk
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 10,5 dl strösocker
  • 11 krm salt
  • 17-8 dl vetemjöl1. Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min. 3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål. 5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.