Sötman och syrligheten varierar i olika bär så du kan även behöva dra upp mängden sötning med en tsk-msk eller så om du använder andra kombinationer av bär än anviget i receptet
Tillsätt sedan philadelphiaosten under vispning. Bakrecept,. En riktigt god cheesecake behöver ju egentligen inte några tillbehör men eftersom det är sommar så blev det färska jordgubbar till
Detta recept har även uppmärksammats på blogg. En mör bakad pajskal fylld med non bake chokladcheesecake och toppad med färska jordgubbar och flingsalt
Precis innan servering tar du bort ringformarna och dekorerar varje cheesecakemed några hallon. Rör ihop kexsmulorna med det smälta smöret och fördela ut massan i ringformarna
Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. 1400 g Philadelphiaost. 1cirka 250 g färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi, fikon och granatäppelkärnor. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked. 1Vispa ihop ägg, socker och philadelphiaost. Tillsätt citronsaften och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten). 1Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker. 1Njut av din goda cheesecake
500 g Philadelphia Classic Naturell , rumstempererad. 150 g vaniljkex 70 g osaltat smör 500 g Philadelphia Classic Naturell , rumstempererad2 dl vispgrädde 4 gelatinblad 60 g 3 msk florsocker 1 äggvita 1 citron 1 lime ev små marshmallows till garnering
Cheesecakefyllning. Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Fördela blandningen jämnt på botten av en springform, 23-24 cm i diameter, som du har smörat och mjölat lite lätt på kanterna och lagt ett bakplåtspapper i botten på. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 50 g vatten och limesaft i en kastrull. Koka upp och blanda i maizenablandningen och låt koka under omröring i 2-3 minuter tills du har en fin kräm. Vispa i 3-4 minuter och vispa sedan i gräddfil. Stoppa in cheesecaken i ugnen på 200 grader och sänk värmen direkt till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
Det ni ovan ser är med andra ord en omskriven och väl fungerande version av receptet. Dock var det recept jag kikade på för fyllning och botten rätt värdelöst angående allt förutom just smaken
Vispa Philadelphiaosten och vaniljsockret i en stor bunke tills den är fluffig. Är du ute efter ett superenkelt recept på cheesecake så titta här istället
Denna cheesecake är inte en sådan jättesöt cheesecake som man bakar med vanligt socker. Dessutom det är mycket speciellt smak på de olika sötningsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.