200 gram
breda risnudlar (den som liknar tagliatelle)
12
schalottenlökar
1150 gram
skalade räkor eller kycklingfilé
11 msk
picklad rädisa (valfritt)
12 msk
torkade räkor (valfritt)
140 gram
tofu, naturell
14
salladslökar
150 gram
färska böngroddar
12
ägg
1 Sås:
4 msk fisksås
16 msk
chilisås (ketchp Heinz-varianten) eller ketchup och några droppar tabasco
14 msk
palmsocker
14 msk
tamarindjuice eller äppelvinäger
13 msk
vatten
1 Till
woken: 3 msk matolja som majsolja eller solrosolja
1 Garnering:
4 msk jordnötter
11
lime
12 krm
hett chilipulver till garnering och servering eller efter tyckeLägg risnudlarna i blöt i kallt vatten enligt paket (ca 20 minuter). Skala och strimla löken. Lägg i en skål. Skala räkor. Eller strimla kycklingfilé om du vill ha det. Lägg med löken. Lägg picklad rädisa och torkade räkor i lökskålen. Sätt åt sidan. Skär tofu i små tärningar. Lägg på en assiett. Skölj böngroddar och salladslök. Strimla salladslöken och lägg med böngroddarna i en skål. Krossa jordnötterna grovt och rosta dem i en stekpanna eller i woken. Lägg på en assiett. Blanda såsen av fisksås, chilisås, palmsocker, tamarindsås och vatten i en skål. Skölj och skär limefrukten i fyra delar - skär runt kärnhuset och släng sedan kärnhuset och spara de fyra klyftorna till garnering och smaksättning. Dags att woka: Häll olja i woken och hetta upp den till något över medelvärme. Fräs och bryn tofun några minuter. Tillsätt skålen med lök, räkor eller kyckling och rädisa samt bryn några minuter. Rör då och då. Peta upp räkorna eller kycklingen mot kanten på woken och knäck i äggen samt blanda runt dem i botten och upp mot kanterna på woken att stelna. Vänd efter någon minut och hacka sönder. Blanda och stek med räkor eller kycklingen. Lägg upp räk- eller kycklingblandningen mot kanten på woken igen och häll såsen i botten samt tillsätt nudlarna. Koka och vänd runt nudlarna i såsen tills såsen kokat in i nudlarna efter någon minut. Blanda sedan samman allt och fräs någon halv minut. Tillsätt det salladslök och böngroddar samt stek ca 10 sekunder till. Smaka gärna av med mer kryddor. Lägg upp och garnera med jordnötter på toppen, limeklyftor och ev. chilipulver vid sidan att strö över för önskad hetta.
Häll bort vattnet och ställ undan nudlarna. Tillsätt de avrunna nudlarna. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten i 10 minuter eller tills de är mjuka. 250 gram japanska risnudlar
Blötlägg nudlarna i varmt vatten tills dem mjuknat, låt sedan rinna av och ställ åt sidan. Häll i de vispade äggen och blanda med nudlarna till allt är kokt
Thailändska färsbiffar med glasnudlar. Thaibiffar. Koka nudlarna och kyl dem sedan i kallt vatten. Blanda kalla avrunna nudlar, vitkål, purjolök och jordnötter med dressingen
Låt puttra samman ett par minuter, och lägg sedan ner äggnudlarna i grytan. 1 förpackning äggnudlar. Låt stå i ca 5 minuter, tills nudlarna är mjuka och sugit åt sig av vätskan så det blivit krämigt. 1 förpackning äggnudlar
4 250 g äggnudlar 1/2 spetskål 1 grön paprika 1 broccoli 500 g benfri fläskkarré i skivor 2 msk olja 3/4 dl sweet chilisås 2 msk kinesisk soja 2 msk vatten salt och peppar Till servering 1 dl hackade jordnötter limeklyftor Lägg till i inköpslistan
Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt biff, nudlar och sås. 150 g äggnudlar. Strimla lövbiffen och blanda samman köttet med soja
Servera med limeklyftor, thaibasilika och finskuren chili. Wokade grönsaker med nudlar och hoisinsåsDet är sällan som woken används nuförtiden, men när det är dags för snabblagade rätter är det ett bra tillagningssätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.