Spritsa paté choux degen på ett bakplåtspapper, i storleken av en femkrona. Med kastrullen fortfarande över värme rör runt med en träslev tills smeten går ihop, blivit glansig och släpper från kanterna
Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg
Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petit chouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Petit choux är en liten fransk luftig bakelse som oftast fylls med en vaniljkräm eller grädde. Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petit choux semlor
) Låt dem svalna och skär/klipp sedan upp dem, lägg i valfri fyllning och på med locket igen. Spritsa ut degen i valfria former på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.