Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Petitchoux är en liten fransk luftig bakelse som oftast fylls med en vaniljkräm eller grädde. Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petitchoux semlor
Remove from heat and whisk in the flour until the dough no longer sticks saucepan. ) Låt dem svalna och skär/klipp sedan upp dem, lägg i valfri fyllning och på med locket igen
Toppa med avokado, rom, smetana, rödlök, dill och eventuellt lite pressad citron. Pudra över potatismjöl och blanda runt så mjölet fördelas jämnt i den riva halloumin
11 burk rom. 11 stor rödlök. 11 burk gräddfil eller crème fraicheSmält smöret och låt det svalna. 1Skala potatis och riv den grovt på rivjärn. 1Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet. 1Rör ner potatisen och det smälta smöret. 1Hetta upp våffeljärnet och smörj det väl
Avsluta medrödlöksringar, finhackad gräslök och ett par varv med vitpepparkvarnen. Finriv skalat på citronen och pressa ur lite saft och slå det över den nykokta färskpotatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.