Kyckling är en stapelvara i de flesta hushåll, men kycklingfärs är något som många är obekanta med. I grund och botten funkar kycklingfärs ungefär som vanlig färs, och kan väl användas till samma saker, fast med lite andra resultat
Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
Efter middagen idag som mamma lagade kände jag för att baka bröd, hittade ett vanligt brödrecept med gojibär i, men självklart när jag började leta ingredienser fanns ingen fil/yoghurt/kvarg att ha i
Oftast lägger man kanske in gurka, men har man späd och fin zucchini går det precis lika bra, eller till och med ännu bättre eftersom zucchini har lite mer smak än vanlig gurka
De här kexen kom till i hastigt mod när jag skulle göra små snittar med skagenröra och upptäckte att jag inte hade det skivade formbröd i frysen som jag var övertygad om att jag hade
Passa på nu medan det fortfarande finns svenska tomater. Snart får vi nöja oss med de bleknosiga importerade varianter som dyker upp i grönsaksdiskarna, och som knappast ens gör skäl för sitt namn
Idag tänkte jag bjuda er på två recept med färsk ramslök, dels ett örtsmör och dels en pesto. Jag älskar nämligen den milda vitlökssmaken i ramslök och använder gärna ett färdigt flingsalt med ramslök och även en pestokrydda med ramslök som jag brukar köpa hos Zmaka
De blev supergoda och smakrika med en tydlig smak av parmesan och en hint av ramslök. Pestokryddan med just ramslök är jag smått beroende av, den är jättegod i det mesta, men har du inte just den i skafferiet kan du byta mot någon annan god örtkryddeblandning
Nu får det bli lite ordning på torpet med vanlig rejäl vardagsmat efter allt festande. Och den kan minsann vara nog så god bara man bemödar sig om att sätta lite extra piff med någon rolig krydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.