Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
Strö över pinjenötter och avsluta med björnbärsreduktion. Känner lite att jag skulle kunna ställa upp i Sveriges Mästerkock en gång till med denna rätten
Färska fikon med gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Dela färska fikon och lägg i en ugnssäker form. Plockmat och tillbehör advent, barn i köket, chevré, före maten, fikon, getost, glöggmingel, glutenfritt, höst, honung, nötter, recept, vegetariskt
Fikon medgetost, finns färska fikon i affärerna nu på hösten. Etymologi (eng), tag med en nypa salt, mannen som skrivit det verkar bara ha meriter när det gäller skrivande om amerikanska inbördeskriget
Här tillsammans med en smakrik honungsdressing och rostade pinjenötter. Sötman från rödbetan tillsammans med sältan från fetaosten gifter sig helt perfekt
Här tillsammans med en smakrik honungsdressing och rostade pinjenötter. Sötman från rödbetan tillsammans med sältan från fetaosten gifter sig helt perfekt
Jag fyllde crêpesenmed apelsin och getost, den där fetaliknande varianten som Zeta tillverkar. Inte heller är Creperiets (på Linnégatan i Göteborg) crêpes speciellt små - de är nog de största jag sett i alla fall - som kocken fyller med godsaker och viker den sedan till en fjärdedel (favoriten är den med Nutella)Hur som helst
färska basilikablad. Fikonen behöver inte ens vara av högsta kvalitet eftersom de blir saftiga och smakrika av att gratineras i ugnen med chèvre (eller fårost)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.