Pesto på solrosfrön
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl solrosfrön
  • 12 dl kallpressad olivolja
  • 13 klyftor vitlök
  • 12 dl packad basilika, cirka 30 blad
  • 11 dl vatten
  • 175 gram parmesan eller grana padano eller vegan parmesan som Violife Prosociano
  • 12 msk citronjuice
  • 10,5 tsk salt
  • 11 krm vitpepparRosta solrosfröna i en stekpanna ca fem minuter så att de får lite färg. Rör under tiden. Mixa solrosfrön snabbt och hastigt med basilika samt vatten i en matberedare eller med en stavmixer till en röra. Rör i olivolja. Skala och pressa i vitlök. Riv osten fint och rör i den. Tillsätt citronjuice, salt och vitpeppar. Smaka av solrospeston med salt och peppar. Solrospeston är klar att servera. Tillsätt ev. lite mer olivolja och toppa med riven ost och lite färsk hackad basilika vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.