4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Hemmagjord pesto imponerar alltid men är ju faktiskt bara att slänga ihop på några minuter i mixern. Just i pesto tycker jag att man ska använda olivolja då oljan är en sådan viktig del av smaken
Vi är sällan sena att hoppa på tåget och bar därför med oss en säck hem från en av Vännernas underbara moders trädgårdsland för att rodda ihop en vacker pestopå vår nya kompis
Tänk bara om jag kunnat få med mig mortlarna, skärbrädorna och känna det toscanska renässansstengolvet som jag barfota stod och mortlade pestopå i somras…
En annan god pesto är min ruccolapesto med citron och parmesan också den är nötfri. Du kan ersätta persiljan med valfri ört eller exempelvis grönkål, svartkål eller ruccola
1 påseruccolasallad. 1 påseruccolasallad. . Nu kommer denna underbara tid med färska jordgubbar. Jordgubbar kan användas i så mycket mer än desserter, gör tex en riktigt god sallad med mycket jordgubbar och en god balsamico
Blanda ner all Pesto från burken. Sätt på ugnen på 175 grader. Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl röda linser, samt 6 dl vatten. 156 g pesto genovese classico
Stek fläsket i lite smör på medelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolanpå tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.