Peston som blir över brukar jag lägga i en glasburk och hälla på rikligt med olivolja. Servera extra pesto att blanda ner i pastan och lite riven parmesan att strö över
Det godaste är om man gör egen pesto. Skiva lök och blanda med morötter, sallad och tomat. Nu när det börjar bli varmare vill man ha fräsch och lätt mat och då lagar jag gärna någon god sallad
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Lägg kycklingfiléerna på ett bakplåtspapper och krydda dem med salt och peppar. Trötta och hungriga fick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den
Barnen är uppväxta medpestooch det finns så många olika slags maträtter man kan göra medpesto. När kycklingen börjar få färg, häll i grädde, parmesan ochpesto
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Rör ihop pestonmed majonnäs och pressad citron. Nu har vi dock både nytt bord och nya stolar, stolar som är skinnbeklädda dessutom ochmed andra ord mycket mjukare och skönare
Till middag idag blev det kycklingfilémed fetaost och basilika. De är väldigt duktiga på att gå så det blev en tur i svampskogen och vi fick med oss några liter hem…kul att visa M&M vad man skall plocka och hur man gör
De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda medpestooch mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.