Ta kastrullen från värmen, salta och peppra. Hälla av vattnet och mosa potatisen med en elvisp. Ta upp fisken med en hålslev och fördela den i formen/formarna
Medelhavssallad. Hacka grönsakerna i stora tärnor och blanda ihop med olivolja, citron och mynta. När köttfärsen är färdigstekt blandar man ner nötter, russin och ris med 2 dl vatten och låt koka i cirka 2 minuter. Fyll kycklingen med köttfärsblandningen och tillaga i ugn i cirka 200-250 grader i cirka 1 timme. Skär gurkan i 4 delar (lodrätt). 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Kycklingens fyllning250 g köttfärs 1,5 dl grötris 1 msk smör 1,5 dl mandel utan skal 0,5 dl russin 0,5 dl cashewnötter 0,5 dl pinjenötter lite riven muskot 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Medelhavssallad 1 gurka 2 tomater 1 rödlök 1 tsk torr mynta (kryddburk) lite chilipulver 1 citron 5 msk olivolja
Blanda ihop jäst å socker. Forma bullar å lägg på två plåtar. Klipp ett hack i bullarna med en sax. Pensla med uppvispat ägg å strössla över vallmofrön
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan frånNorrland
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt. urkärnad och strimlad. 2 gula lökar. Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar
Blanda allt till en deg. Vänd dem lite då och då så får de en jämn stekning med lagom mycket färg. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Skala räkorna. Fördela musslor och räkor över och runt om. Ringla över lite flytande margarin. 5 dl mellangrädde. 5 dl mellangrädde 2 dl vatten 25 g smör eller margarin 1 st fiskbuljongtärning 2 msk hackad persilja Gratinering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.