Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Därefter tas riset upp och sköljs av i kallt vatten för att sedan läggas tillbaka i en kastrull med lite olja i botten för att långsamt ångkokas klart på svag värme
Nu har jag fått vara med och laga upp en hel buffé med den goda och vackra persiska maten. Tack Mitra för delad matglädje, nu har jag verkligen fått smak för ditt Persiska kök
Om du inte får tag på den så använd vanlig fet yoghurt istället med lite salt i. Eftersom jag är ett stort fan av aubergine så föll jag pladask för denna rätt som heter kashk bademjan på persiska
Persiska pickles, torkade persiska limefrukter och torkad bockhornsklöver (alltså inte malda bockhornsklöverfrön, utan torkade blad) kan man få tag på i affärer med sortiment från mellanöstern
Servera laxen tillsammans med örtris, yoghurt och citronklyftor. 10,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten. 1Marinerad lax800 g laxfiléer, eller laxkotletter 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt
Annars kan man få tag i det i butiker medpersiskt sortiment. Lite romantisk meny kanske, men om något kök i världen skulle kunna beskrivas som romantiskt så tror jag att det persiska ligger bra till
Jag skulle egentligen ha libabröd men hittade inget och orkade inte stanna till på fler ställen på vägen hem, så det fick bli nane barbari (persiskt sesambröd) istället
En annorlunda pastrarätt med kryddig köttfärsås och krispig potatistadig. En persisk favorit som jag rekommenderar varmt att du testar om du inte redan har gjort det
Att bita i torr ost har varit en av mina cravings ett tag, gärna tillsammans med mynta. Rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen på hög värme, när skalet börjar lossna tar du ut nötterna och gnider bort skalet med en ren kökshandduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.