Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Tillsätt nudlarna och såsen. Som nu är utan fritids och som tillsammans med sina killpolare ska ta sig till och från skolan på egen hand och komma hem till ett hus utan mamma eller pappa
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig såstill pasta
Tillsätt vatten, olivolja och salt (eventuell honung om du vill ha det) och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Till den här rätten går det åt både rosmarin och fransk dragon, och den är verkligen helt galet god, så den åkte rätt upp på första plats på vår topplista
Mangoraja är en kall sås som är rackarns god till grillat. Den är så enkel att göra själv, så prova gärna det här receptet istället för att köpa färdig mangoraja
Grytan lägger man i blöt på morgonen när man åker till jobbet. Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Du vet att degen är färdigknådad genom att ta en bit deg och dra ut den tunt, går degen inte sönder så har du starka glutentrådar och därmed har du knådad tillräckligt länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.