Persiljejärpar med vattenmelonsallad
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel eller cashewnötter
  • 15 cm gurka
  • 2 avocado
  • 1/2 rödlök
  • 700 g vattenmelon inkl. skal
  • 150 g fetaost
  • några kvistar grönmynta
  • 1 nypa salt
  • 2-3 msk svarta sesamfrön
  • 11 ägg
  • 1 dl ströbröd*
  • 0,75 + 0,25 dl hackad persilja, krusbladig
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • salt, peppar
  • 600 g nötfärs
  • träspett
  • 1 Vattenmelonsallad:
  • 1 Persiljejärpar:Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr panna så de får lite yta. Halvera gurkan och skrapa loss kärnhuset med en liten sked och skiva sedan till centimetertjocka skivor. Tärna avocadon och skär rödlöken till smala klyftor. Skär loss skalet från vattenmelonen och tärna melonköttet. Varva allt i en skål med bitar av fetaost och myntablad. Salta ett varv och strössla över svarta sesamfrön.Rör ihop ägg och ströbröd (*ta glutenfritt ströbröd om du är glutenintolerant) med 0,75 dl hackad persilja (spara 0,25 dl till att strössla över vid servering), rökt paprikapulver samt salt och peppar. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Blanda i färsen utan att knåda för mycket och forma sedan till korvar. Stek i smör eller grilla på grillen. Börja gärna med högre temperatur på pannan eller i grillen så de får fin yta runt om, sänk sedan värmen eller flytta dem indirekt på grillen och låt dem genomstekas klart. Stick i spetten vid servering och lägg upp på ett fat. Servera förslagsvis med natureller creme fraiche till som sås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.