1 Persiljejärpar:Grovhacka
nötterna och rosta dem i en torr panna så de får lite yta. Halvera gurkan och skrapa loss kärnhuset med en liten sked och skiva sedan till centimetertjocka skivor. Tärna avocadon och skär rödlöken till smala klyftor. Skär loss skalet från vattenmelonen och tärna melonköttet. Varva allt i en skål med bitar av fetaost och myntablad. Salta ett varv och strössla över svarta sesamfrön.Rör ihop ägg och ströbröd (*ta glutenfritt ströbröd om du är glutenintolerant) med 0,75 dl hackad persilja (spara 0,25 dl till att strössla över vid servering), rökt paprikapulver samt salt och peppar. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Blanda i färsen utan att knåda för mycket och forma sedan till korvar. Stek i smör eller grilla på grillen. Börja gärna med högre temperatur på pannan eller i grillen så de får fin yta runt om, sänk sedan värmen eller flytta dem indirekt på grillen och låt dem genomstekas klart. Stick i spetten vid servering och lägg upp på ett fat. Servera förslagsvis med natureller creme fraiche till som sås.
Täck med plast och ställ något tungt ovanpå, exempel en mortel. Smaka av med salt och peppar. Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig färs och forma järpar med hjälp av en sked och din handflata
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Servera persiljejärparnamed skysås, kokt potatis, kokta grönsaker eller sallad. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Jag brukar göra mina persiljejärpar genom att fylla dem med smör blandat med hackad persilja, man kan arbeta in persiljan direkt i köttfärssmeten istället om man vill men genom att koncentrera persiljan till mitten så ger det mer och godare smak
Tillsätt lök, ägg, köttfärs och persilja och forma färsen till spolformade järpar med händerna. Stek dem i en stekpanna på svag/medelvärme som vanliga köttbullar/järpar
Superfräsch och härlig vattenmelonsalladmed en mör smakrik kyckling. Med finaste sommarvädret den här veckan kommer även somrigaste receptet lastat här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.