Gorgonzola Biffar med smörstekta champinjoner pimpade med lite salladslök. Hacka eller riv löken och blanda tillsammans med övriga ingredienser till en smidig smet
Täck med plast och ställ något tungt ovanpå, exempel en mortel. Smaka av med salt och peppar. Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig färs och forma järpar med hjälp av en sked och din handflata
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Att passa på att göra färskostmedan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Servera persiljejärparnamed skysås, kokt potatis, kokta grönsaker eller sallad. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Jag brukar göra mina persiljejärpar genom att fylla dem med smör blandat med hackad persilja, man kan arbeta in persiljan direkt i köttfärssmeten istället om man vill men genom att koncentrera persiljan till mitten så ger det mer och godare smak
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Krydda varje med örtsalt och sen väljer du valfri smaksättning. Färskost gjord på turkisk yoghurt. Med en slickepott samlar du ihop osten till en någorlunda rund form (det är kladdigt och pilligt så du måste vara händig) lägg yoghurt klumpen direkt på persiljan och försök att rulla den i örterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.