1500 g
blandfärs 0.5 dl ströbröd 2 dl mjölk 1 msk kalvfond konc 1 st ägg 2 msk gul lök riven 1 tsk salt 1 krm svartpeppar nymald Fyllning: 0.75 st äpple tärnat 0.5 dl persilja hackad Svampsås: 200 g champinjoner i bitar 2 msk smör 1.5 msk vetemjöl 4 dl gräddmjölk 1 msk portvin rött 2 krm salt 0.5 krm svartpeppar nymald Ugn: 175º Det här behövs till 4 port:Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt kalvfond, ägg, lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta färsen till en smidig smet.
1 Lägg
färsen på ett smörpapper och forma den till en limpa. Tryck en fördjupning i mitten längs med limpan. Blanda äpple, persilja och oregano till fyllningen. Fyll fördjupningen med blandningen. Tryck ihop färsen så att limpan blir hel.
1 Vänd
över färsen på en smord ugnssäker form. Pensla med smör. Stek köttfärslimpan i mitten av ugnen, ca 45 minuter. (Stek gärna rotfrukter i en annan form vid sidan om.)
1 Fräs
svampen i smör i en kastrull, till dess att smöret blir klart och genomskinligt igen. Pudra över mjölet och rör om. Späd med gräddmjölken under omrörning till en slät sås. Låt såsen sjuda 5 minuter, gärna längre. Smaka av med portvin, salt och peppar.
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 kg Nötfärs blandfärs eller lammfärs 5 st Vitlöksklyftor 1 tsk Paprikapulver 1 st Gul lök (riven) 1/4 dl Bladpersilja (hackad) 1/2 msk salt 1/2 tsk Nymald svartpeppar
Jag pratar om en hederlig, klassisk köttfärslimpa. Klassisk köttfärslimpa. Goddag där ute. Idag är det inte riktigt lika fint väder som igår, i alla fal inte i Växjö-trakten
Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
Har ni testa göra köttfärslimpa med en påse löksoppa (pulver) i. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över
Köttfärslimpa måste vara det enklaste man kan göra av en förpackning nötfärs skulle jag vilja påstå. Vi ineldde den här veckan med köttfärslimpa, brunsås och ris
För ett ganska så bra tag sedan snappade vi upp ett recept hos vår favorittant på en vegetarisk köttfärslimpa, som vi genast kände att vi bara var tvungna att prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.