Persiljefylld köttfärslimpa
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 10.5 dl ströbröd
  • 12 dl mjölk
  • 11 msk kalvfond
  • 11 st ägg
  • 12 msk gul lök
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 10.75 st äpple
  • 10.5 dl persilja
  • 1200 g champinjoner
  • 12 msk smör
  • 11.5 msk vetemjöl
  • 14 dl gräddmjölk
  • 11 msk portvin
  • 12 krm salt
  • 10.5 krm svartpeppar
  • 1500 g blandfärs 0.5 dl ströbröd 2 dl mjölk 1 msk kalvfond konc 1 st ägg 2 msk gul lök riven 1 tsk salt 1 krm svartpeppar nymald Fyllning: 0.75 st äpple tärnat 0.5 dl persilja hackad Svampsås: 200 g champinjoner i bitar 2 msk smör 1.5 msk vetemjöl 4 dl gräddmjölk 1 msk portvin rött 2 krm salt 0.5 krm svartpeppar nymald Ugn: 175º Det här behövs till 4 port:Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt kalvfond, ägg, lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta färsen till en smidig smet.
  • 1 Lägg färsen på ett smörpapper och forma den till en limpa. Tryck en fördjupning i mitten längs med limpan. Blanda äpple, persilja och oregano till fyllningen. Fyll fördjupningen med blandningen. Tryck ihop färsen så att limpan blir hel.
  • 1 Vänd över färsen på en smord ugnssäker form. Pensla med smör. Stek köttfärslimpan i mitten av ugnen, ca 45 minuter. (Stek gärna rotfrukter i en annan form vid sidan om.)
  • 1 Fräs svampen i smör i en kastrull, till dess att smöret blir klart och genomskinligt igen. Pudra över mjölet och rör om. Späd med gräddmjölken under omrörning till en slät sås. Låt såsen sjuda 5 minuter, gärna längre. Smaka av med portvin, salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.