1,5 dl
kokosmjölk eller vatten (denna gång tog jag vatten från kokosmjölk efter jag skrapat ur den stelna kokosmassan till krämen. OBS! Burken med kokosmjölk måste stå ca 1 dag i kylskåpet)
1 sk
bikarbonat
1 tsk
vinäger (behövs till bikarbonat, smaken försvinner helt...)
1,5 dl
mandelmjöl
1 dl
kokosnötmjöl
1 påse
med pepparkakskryddor
0,5 krm
vaniljpulver
4 msk
mandelsmör
1 msk
citron- eller limesaft (du kan också prova dig fram hur mycket syrlighet du vill ha i krämen)
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Och det vill man ganska ofta. Kakor är förstås kakor - hur man än vrider och vänder på det - men jag tycker ändå att de här faller under kategorin oskyldigheter
Bred ut rabarberkompotten på den förgräddade kakan och sedan choklad- ochkokoskrämen. Och det är sannerligen inte vilken rabarberkaka som helst go´vänner
Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen. Perfekt inför oväntat besök eller om du är sugen på något, eller varför inte bjuda på till dina kollegor och eller vänner
Rör ihop snabbt och häll ned i en smörpappersklädd form. Rör ihop 2 dl laktosfri fil, 4 dl mandelmjölk och 3 msk honung och blanda ned detta i grynblandningen
Jag hoppas att alla haft en lika fin påsk som jag har haft, att ni ätit en massa god mat, och att ni nu är utvilade och kanske lite solbrända på nästippen
Nyp ihop med smöret (jag har alltid handskar på mej så är det lättare att hantera den glutenfria degen och man behöver inte tillsätta extra mjöl vi d t ex utbaket)
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Eftersom min skruttiga rygg och dito axel inte pallar för blåbärsplockande i skogen plockade jag på mig mina blåbär i affären
Det var ganska länge sedan jag gjorde kokosbollar, men häromsistens när vi var och hälsade på Lille V och hans mamma blev vi bjudna på jättegoda dadelkokosbollar som kompisen Hilda hade gjort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.