Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om och lägg dem ovanpå spenaten. Häll såsen över kycklingenoch avsluta med att riva parmesanosten och strö den över kycklingen
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Bena ur kycklingenoch skär i mindre bitar. Den främsta anledningen till att det tog sådan tid var nog att jag skrivit handlingslistan på tre olika papper och sprang sedan som en tok fram och tillbaka i butiken med mina listor
Så då hittade jag på lax på spenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche. Jag har mest bara suttit och njutit och lärt mig ett nytt skrivprogram för mitt (hobby-)skrivande
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Var noga att inte köra kycklingen för länge i ugnen, då blir den lätt torr. Stek löken och paprikan mjuka i riktigt med olivolja på medelvärme, salta och peppra
kycklingenoch bryn i olivolja så att det får en fin gyllenbrun yta. Lägg ned den varma kycklingen i. Och bjöd på buffé vår närmsta familj på varmrökt lax, marinerad fläskfilé, kycklingfilé, mormors köttbullar, potatissallad, sallad, vattenmelon, goda ostar och ett suveränt pain blanche
Jag har provat på en hel del olika versioner av hemmagjorda pizzor och pizzabottnar. Jag har publicerat detta recept på bloggen tidigare, men det ligger gömt längst ner i ett inlägg med flera olika pizzarecept
Blanda i purjo, rosmarin och vitlök, och fräs försiktigt tillsammans med kycklingen. Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevis på att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.