Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form, strö över 1 tsk salt, 1 krm peppar och ringla över 2 msk smör-&rapsolja
Gör så här. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form, strö över 1 tsk salt, 1 krm peppar och ringla över lite smör-&rapsolja
Sätt ugnen på 175°. Putsa ev köttet. Salta och lägg det med utsidan ner på en skärbräda. Krydda köttet med salt och rosmarin och rulla till en fast rulle
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka lök och barren från 2 av rosmarinkvistarna. Skala citronen med en potatisskalare och strimla sedan skalet så tunt som möjligt
Sätt ugnen på 200°C. Till kycklingen. lägg lök, ingefära, honung, soja, sambal oelek och limesaft i en mixer eller matberedare och mixa tills allt är blandat
För 2 personer4 makrillfiléersnöreFyllning1 dl skalade och hackade havskräftor, går lika bra med räkor eller kräftror0,5 dl creme fraiche2 tsk hackad dillen skvätt citronsaftsalt, pepparLägg makrillfiléerna i en smord ugnssäker form med skinnet nedåt, salta och peppra
Perfekt att rosta och toppa med något mumsigt. Oftast bakar jag mina glutenfria bröd riktigt grova och nyttiga och proppar i massor med olika sorters mjöl, nötter, frön, bär och pulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.