Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli. Smaka av med salt och peppar och red av den med lite såsredning om du vill ha den tjockare
Smaka avgrytan, salta och peppra ev. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar. Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Observera att de angivna vikterna avser färdigskalade och ansade grönsaker
Blanda spenaten med gräddfil eller yoghurt, majonnäs, dill, gräslök, salt eller italiensk salladskrydda, senap, dragon, pressad vitlök, eventuellt vinäger samt nymald vit- eller svartpeppar
Skulle ni bli sugna på en härlig gryta, nu när det känns somhösten redan är här, i och med allt regn och blåst, såfår ni här ett recept som verkligen inte går av för hackor
Kanske “Sukiyaki” är känd vid namn, som också är en titel av en berömd sång. “Sukiyaki” är en slags gryta med nötkött och grönsaker som kokas med soja, mirin, socker och sake
Burgundisk gryta är helt enkelt en mörk köttgryta med vin som smaksättare. och njut av det oväntade. Bryn köttet i stekpanna eller ännu hellre gjutjärnsgryta om du har en sådan ( annars köp en
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.