Fyll på med kalvbuljong så det täcker. Skiva moroten och dela på löken och lägg tillbaka i grytan. 700 g högrev. Lägg på ett lock och koka köttet sakta på låg värme i 2-3 timmar. 700 g högrev (25 SP). 700 g högrev. 700 g högrev (25 SP)
4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
11 msk olivolja med citronsmakLägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. 1Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. 1Lägg rulladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter på 225 grader
Häll ev på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 tim. 600 g benfritt nötkött högrev eller bog. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g benfritt nötkött högrev eller bog 1 liter vatten 1½ tsk salt 1 gul lök 1 morot 2 kvistar färsk persilja 10 vitpepparkorn 1 lagerblad Pepparrotssås
Sen får grytan gärna puttra några timmar på spisen. Jag ville göra en autentisk vindaloo och gjorde en reaserch på nätet, jag föll för ett recept jag hittade på Youtube som tillagas av en Indisk kock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.