Sätt ugnen på 225 grader. Fräs den finhackade purjon och äpplet tillsammans med lite matfett. Skär falukorven i skivor och täck botten av en ugnssäker form med dessa
Ibland känns det som att man glömmer bort hur gott det är med en vanlig korv. Gjorde en ugnstekt falukorv som jag fyllde med äpple, lök, bostongurka och ost
Skär korven i skivor och löken i tunna ringar. Lägg löken i botten på en form, lägg korven ovanpå. Blanda grädde, mjölk, chilisås, ketchup, aromat och peppar efter smak i en skål
Skala potatis och morot, skär dem i tärningar. Skär även korven i tärningar, och purjolöken i skivor. Fräs allt i en stor kastrull till det får lite yta, ska inte bli brynt
Ingredienser. 800 g falukorv2 gula lökar900 g potatis1 msk smör eller margarin2 lagerblad5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond)1 lättöl (à 33 cl)salt och peppar
Den här vilda falukorvsgrytan testade vi för någon dag sen och vi blev väldigt positivt överraskade då grytan fick en väldigt fyllig och god smak som passar perfekt på hösten
Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen. Skär korven i stavar. Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.