Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrotSammanfattning. Vi fyllde de med rökt kött, lite gräslök, pepparrot, philadelphiaost och lite sallat vilket blev otroligt gott för hur lite arbete som krävdes
Tunnbröd med rökt kött och pepparrot1 mjukt tunnbröd [ca 30 cm] smör, att bre på brödet 150-200 g rökt hästkött (hamburgerkött) 1 dl crème fraîche 3 msk färsk pepparrot, finriven lite hackad persilja och gräslök salt peppar
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t
Ibland är det riktigt gott med en mustig köttgryta. Den hyffsat långa koktiden gör att man kan använda i stort sett vilket slags nötkött som helst och det blir ändå väldigt mört och fint
När steken är klar skär du den i mindre bitar och lägger sedan ner köttet i grytan. Eventuellt kan du hälla på lite köttsaft ifall du vill späda rätten eller få lite mer sås
Köttet. Ansa köttet och skär i skivor. Strimla köttet i mindre bitar och servera med tillbehören. Våra vänner Martin och Annika hälsade på oss igår, med sin lille kille Eddie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.