Gör ett gott potatismosoch spritsa ut det (se bild). Lägg fisken i en ugnsfast form, skär skåror i fisken och lägg i gorgonzola, häll vinet över fisken samt pressa citron över, salta
Servera laxenmed pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Blanda färskost, pepparrot, salt och svartpeppar i en bunke. Fyll fickan medpepparrotsfärskosten. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och lägg samtidigt laxbitarna bredvid i långpannan
Hacka äggen och blanda försiktigt medpepparrotenoch smöret. Äggsmör är en gammaldags Finsk specialitet, här har jag gjort den lite smakrikare med riven pepparrot
En bit lax från frysen, en burk cème fraich med smak av saffran tomat från kylen och potatis, mycket mer behövs inte för att laga en riktig kalasmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.