Sätt ugnen på 225° C. Ta fram en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper, pensla med lite olja.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en bunke och rör sedan ner det i smeten.
Bred genast ut i långpannan och grädda 5-7 minuter. Stjälp upp kakan på ett nytt, sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.
Fyllningen: Rör Milda mat & bak mjukt och smidigt. Tillsätt äggulan och sedan saffran, florsocker och vaniljsocker. Rör till slät konsistens. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop. Ställ rullen kallt.
Kräm till stubben: Koka upp vatten och tillsätt pepparkakskryddan, låt svalna.
Rör Milda mat&bak mjukt och tillsätt florsockret. Häll sedan i kryddorna och rör tills krämen är slät. Nu är det dags att sätta ihop allt!
Ta ut kakan och skär av ca en fjärdedel av rullen på snedden. Lägg smörkräm på snittytan av den lilla biten och fäst på sidan av den stora rullen. Bred resten av smörkrämen över kakan.
Garnera med riven choklad och pudra florsocker över precis innan servering.
Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 20 cm lång. Skala, kärna ur och skär päronen i 10 klyftor. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull -10 min tills de är mjuka
Vanligtvis brukar jag under december baka lussekatter, pepparkakor och säkert en eller ett par andra sorters småkakor, göra julgodis som tryfflar, ischoklad, nötbollar och glasera pepparkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.