Täck plåtarna med folie och strö rikligt med kokos över plåten. För er som inte tycker om kokos så går det bra att använda sig av någon annan smak, ett gott alternativ och en kontrast till citron ochchoklad tycker jag är chilipeppar, använd fräsch eller torrkrydda, det som passar dig bäst
Rör margarin och lite av strösockret mjukt med elvisp, blanda i ett ägg och lite mer strösocker. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda det ner i margarinet lite åt gången, tillsätt mjölken när all vetemjöl är blandat i och smaka på smeten (om det smakar "mjöligt" blanda i mer mjölk)
Bred chokladglasyren över kakan och strö syltat apelsinskal ovanpå. Smält smör, strösocker, muscovado-socker och sirap i en kastrull på spisen och häll det över chokladen
Ringla mörk chokladmed en liten sked över kokostopparna och låt stelna. 2 Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg ochapelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. 3 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min. 4 Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. 1 apelsin, finrivet skal. 50 g mörk choklad
-) och först ut är saffransskorpor, ville testa något nytt så det blev skorpor med smak av apelsinochchoklad, goda blev det, men jag föredrar nog saffransskorpor som de är, nu tog apelsinenochchokladen över och gjorde att de inte smakade så mycket saffran men himla goda ändå
Du kan nu välja att mixa ihop allt till en slät smet i en blender, men själv tycker jag om de små chiafröbomberna medapelsinsmak i min chokladpudding, och låter dem vara omixade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.