Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna (sikta för att undvika klumpar) till rulltårtebottnen och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott
lite matfett till att smöra formen med. Börja med att smälta smöret till chokladsmeten i en gryta. Du kan prova om smeten är klar genom att hälla en droppe smet i ett glas med vatten och kolla så att det går att forma en mjuk kolaboll
Ersätt mjölet med potatismjöl. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. 1Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. 1Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. 1Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper. 1Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. 1Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan
Kokostoppar är så himla gott och här är en variant med lime och för att göra de extra lyxiga så doppade jag dom i choklad, ja till jul får de allt bli lite saffran i dom
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och kör till en jämn smet. 1Kör smöret, skuret i små bitar, och sockret i en matberedare monterad med en kniv, vitt och pösigt. 1Lägg smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper och jämna ut den med baksidan av en matsked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.