Pepparkaksmuffins med äpple
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör, rumsvarmt
  • 1 strösocker
  • 1 ägg
  • 1 mald kanel
  • 1 nystött kardemumma
  • 1 mald ingefära
  • 1 bikarbonat
  • 1 vetemjöl, 180 g
  • 1 gräddfil
  • 1 lingonsylt
  • 1 äpplen
  • 1 stora stadiga muffinsformar
  • 1 ev lite florsocker1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Rör samman smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget.3. Blanda kanel, kardemumma, ingefära, bikarbonat och vetemjöl. Rör ner blandningen i smeten.4. Rör sedan ner gräddfil och lingonsylt. Fördela smeten i 12 stora och stadiga muffinsformar.5. Skär tunna halvmåneskivor av äpplena och tryck ner dem i muffinsen.6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Prova med sticka att de är genomgräddade. Låt svalna.7. Pudra eventuellt över lite florsocker vid serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.