1 ev
lite florsocker1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Rör samman smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget.3. Blanda kanel, kardemumma, ingefära, bikarbonat och vetemjöl. Rör ner blandningen i smeten.4. Rör sedan ner gräddfil och lingonsylt. Fördela smeten i 12 stora och stadiga muffinsformar.5. Skär tunna halvmåneskivor av äpplena och tryck ner dem i muffinsen.6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Prova med sticka att de är genomgräddade. Låt svalna.7. Pudra eventuellt över lite florsocker vid serveringen.
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
I dag fick jag lust att baka muffins, och jag knåpade ihop detta receptpå pepparkaksmuffins, glutenfria så klart och dom blev supergoda,annars kan det glutenfria ha en tendens att bli ganska torrt, i och försägså har jag inte så jätte stor erfarenhet på att baka glutenfritt eftersom jag nyss har fått diagnosen och måste pröva mej fram, men dom här sötnosarna blev goda
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplenamed kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Pensla med uppvispat ägg. 15 och hunnit med massor på morgonen. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter
Blanda med mascarpone. Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.