I dag fick jag lust att baka muffins, och jag knåpade ihop detta receptpå pepparkaksmuffins, glutenfria så klart och dom blev supergoda,annars kan det glutenfria ha en tendens att bli ganska torrt, i och försägså har jag inte så jätte stor erfarenhet på att baka glutenfritt eftersom jag nyss har fått diagnosen och måste pröva mej fram, men dom här sötnosarna blev goda
Jag är tyvärr ingen fan av ädelost och har aldrig varit men det är min man så han fick göra ädelostkrämen till pepparkakorna när vi hade glöggfest förra söndagen
Jag hade en ädelost med päronsmak, men du kan ta vilken smak du vill. ½ dl ädelost med päronsmak på tub½ dl gräddfil1 dl philadelphiaostVispas ihop till kräm och lägg på pepparkakorna
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör försiktigt ner gräddfil, margarin och lingonsylt i smeten. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en annan skål
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vänd ner mjölblandningen i smeten tillsammans med smör och filmjölk, och blanda till en smet med en slickepott
. I helgen bakade vi dessa goda muffins. De smakade väldigt bra till vprt fika den första advent. Jag tycker pepparkaksgryddan gör sog lika bra i både mjuka och hårda kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.