Färdigt på. 1 tim Tips. Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt
Sist blev det pepparkakskola. Hej på er. Visst är det roligt att göra kola. Det går att variera så mycket och man smaksätter helt enkelt med det man är sugen på
Smörkola med pinjenötter, pepparkakskola och saltlakritskola. Mitt absolut mest lästa inlägg på bloggen sedan starten är receptet på saltlakritskola från Pärlans Konfektyr, inte alls oförtjänt, för den kolan är helt ofattbart god
I kväll är det Party, party här hemma. Ja, alltså inget storslaget, bara vi i familjen. ) men vi har ätit gott, dricker gott och nu ska vi chilla i soffan, det är ju fredag
En enklare variant av denna goding som jag annars brukar göra efter Leilas recept,. är att skära ut en ”lagom” bit smördeg(efter hur sugen du är ) och just idag hade jag Rene Voltaires Hazelnut & Chocolatespread hemma så då bredde jag ett lager av denna ljuvliga kräm på smördegen, rulla ihop och lägg den eller dem på en plåt, pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.