Gjorde den för första gången förra året och tog bilder för att jag skulle lägga ut här men med allt med utbyggnad och renovering fanns nog inte orken till slut att genomföra det fullt ut
Blanda socker mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten. Smält smöret och rör i saffranet, tillsätt till smeten
Man kommer in i julstämningen lite extra nu när det snöar och det blir ett vinterlandskap utanför. Jag har redan haft två julrecept på bloggen och här kommer det tredje, med inspiration inför morgondagen som alltså är kladdkakans dag
I år gjorde jag en laktos- och glutenfri variant av fjolårets goda Pepparkakskladdkaka genom att helt enkelt byta ut smöret och grädden mot laktosfri sådan och dinkelmjölet mot mandelmjöl och fiberhusk
och en och annan skum tomte i sikte. Blanda ihop2 dl mjöl1,5 dl strösocker0,5 tsk kanel 0,5 tsk malda nejlikor0,5 tsk bikarbonat1,5 dl filmjölk25 gram smält smör80 gram hackad mörk choklad4 msk god lingonsyltHäll i smord och bröad sockerkaksform i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter
I min familj har vi en del matallergier och överkänsligheter att ta hänsyn till. Jag själv är allergisk mot vetemjöl och jag har barn som är allergiska mot nötter, mandel, ägg och fisk
Kikade runt lite i skåpen och hittade pepparkakskryddor så det blev istället en pepparkakskladdkaka. Kör ner dadlar och kokosolja i matberedaren, tillsätt bönorna sedan resten
Ha inte förutfattade meningar när det gäller billig saffran för här använder vi endast Dollarstores och man behöver inte ens ta det dubbla för att smaken och färgen ska bli bra
Det har jag i allafall och jag har nog blivit lite smått beroende av saffransdoften och smaken. Kladdkaka är ju sååå gott och denna blev så där perfekt seg och mjuk efter en kväll i kylen
Saffranskladdkaka med smak av apelsin, vanilj och mandelmassa. Saft och rivet skal från en apelsin. Mortla saffranet med lite socker och rör ner i det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.