Även om man hinner ångra sig några gånger, och önska att man köpt ett industritillverkat på Ica, så är det ändå alltid värt allt jobb det när det är klart, pepparkakshuset
Jag har hunnit producera 3 pepparkakshus hittills, förra året blev jag riktigt nöjd. Jag har hunnit producera 3 pepparkakshus hittills, förra året blev jag riktigt nöjd
Skär ut mallar i papper eller kartong till de olika pepparkakshusdelarna. Grädda pepparkakshuset i drygt 6-7 minuter på en smörad eller bakplåtspappersbeklädd plåt
Så här kryllar det av pepparkakor i alla möjliga former plus ett pepparkakshus. ) Jag ritade egna mallar till pepparkakshuset trots att det är första gången jag gör ett pepparkakshus någonsin
Eftersom vi inte har gjort något glutenfritt pepparkakshus tidigare så provade vi att göra två olika degar, den ena med finax mjölmix och den andra efter Fullkorns Fias recept
Årets pepparkakshus är färdigt. Välj ett pepparkakshus efter smak och klipp ut mallarna. Skär till delarna efter mallen igen och låt delarna svalna ordentligt före du börjar bygga upp pepparkakshuset
Baka ut till pepparkakshuset, kavla inte för tunt. Det är dags att sätta pepparkaksdegen. Det är inte svårt alls men behöver göras i god tid, för de flesta degar ska vila allt från ett dygn upp till en vecka
Nu är äntligen pepparkakshuset färdigt, det tog ju sin lilla tid och det var ju inte helt enkelt. Knåda ihop degen med mjöl innan utkavling och när du gör pepparkakshus så rekommenderar jag att man kavlar ut degen direkt på bakplåtspappret
Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.