Pepparkaksbaket kräver lite planering eftersom degen ska göras minst ett dygn innan den ska bakas, men degen kan sparas i kylskåpet i ett par veckor utan problem och den kan även frysas
Pepparkaksdeg är jättenkelt att göra själv och det blir så himla mycket godare än färdig deg och vi tycker också att det är betydligt enklare att göra pepparkakor av en hemmagjord pepparkaksdeg än med en färdigköpt då den hemmagjorda håller ihop mycket bättre
som är den bästa pepparkaksdegen jag någonsin provat. Det har varit väldigt mycket snack om pepparkakshus nu, men man får ju inte glömma bort de vanliga pepparkakorna
Pepparkaksdeg är jättenkelt att göra själv och det blir så himla mycket godare än färdig deg och vi tycker också att det är betydligt enklare att göra pepparkakor av en hemmagjord pepparkaksdeg än med en färdigköpt då den hemmagjorda håller ihop mycket bättre
Nu bakar jag aldrig så många utan brukar alltid göra stora hjärtan att hänga upp, dekorera paket med och så har jag stora formar av en komet, en elefant och en kamel att använda, så det blir långt färre än tre hundra
Rör socker, sirap och margarin smidigt. Tillsätt kryddor och vatten arbeta in mjöl. Låt degen vila i kylen över natten baka ut pepparkakor med olika motiv
Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om
Ni vet när man ska baka något och man inte orkar vänta. Sådan är jag allt för ofta. Nu blev jag och barnen sugna på att baka hemmagjorda pepparkakor från grunden, men jag orkade inte vänta till i morgon
Idag rörde jag ihop den årliga pepparkaksdegen. Pepparnötterna gräddar jag när pepparkaksdegen är helt nygjord, då blir dom som allra bäst medan själva pepparkakorna behöver en mer utvilad deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.